Studenci
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje naukowe
(2)
Mapy
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(6)
Placówka
Główna Spytkowice
(5)
Filia Bachowice
(1)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(2)
Staroszczyk Hanna
(2)
Babik Wiesław
(1)
Bunch T. Jared
(1)
Day John D
(1)
Jankowiak-Konik Beata (1972- )
(1)
Karolak Czesław (1946- )
(1)
Kunicki Wojciech (1955- )
(1)
LaPlante Matthew D
(1)
Morawska Dorota
(1)
Orłowski Hubert (1937- )
(1)
Sienkiewicz Witold (1953-2012)
(1)
Tomaszczyk Jacek
(1)
Wieczorek Marzena (1964- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(5)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Odbiorca
Dzieci
(4035)
6-8 lat
(2797)
0-5 lat
(2382)
9-13 lat
(1474)
Młodzież
(808)
Studenci
(6)
Dorośli
(704)
14-17 lat
(453)
18+
(79)
Szkoły podstawowe
(79)
Rodzice
(42)
Klasa 8.
(28)
Szkoły wyższe
(24)
Szkoły średnie
(16)
Klasa 7.
(15)
Nauczyciele
(15)
Logopedzi
(9)
Szkoły ponadpodstawowe
(8)
Gimnazja
(7)
Osoby w wieku starszym
(6)
Lekarze
(5)
Licea
(5)
Szkoły ponadgimnazjalne
(5)
Opiekunki i opiekunowie osób starszych
(4)
Pedagodzy
(4)
Psychoterapeuci
(4)
8-13 lat
(3)
Bibliotekarze
(3)
C1 (poziom biegłości językowej)
(3)
Grupa wiekowa 6-8 lat
(3)
Przedszkola
(3)
Technikum
(3)
Terapeuci
(3)
6-8 lat
(2)
Dietetycy i żywieniowcy
(2)
Dziecko z zaburzeniami mowy
(2)
Grupa wiekowa 9-13 lat
(2)
Klasa 3.
(2)
Klasa 6.
(2)
Literatura polska
(2)
Nauczyciele języka polskiego
(2)
Nauczyciele przedszkoli
(2)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(2)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(2)
Politycy
(2)
Poziom podstawowy
(2)
Poziom zaawansowany
(2)
Prawnicy
(2)
Psycholodzy
(2)
Technika
(2)
Urzędnicy
(2)
3-5 lat
(1)
4-6 lat
(1)
5-8 lat
(1)
9-13
(1)
A2 (poziom biegłości językowej)
(1)
Asystentki i asystenci stomatologiczni
(1)
C2 (poziom biegłości językowej)
(1)
Chorzy na zaburzenia afektywne dwubiegunowe
(1)
Cukrzycy
(1)
Dyrektorzy HR
(1)
Dyrektorzy instytucji kultury
(1)
Dyrektorzy szkół
(1)
Dziecko z niepełnosprawnością intelektualną
(1)
Dziewczęta
(1)
Edukatorzy
(1)
Edytorzy
(1)
Ekonomiści
(1)
Kadry
(1)
Kardiolodzy
(1)
Klasa 1
(1)
Klasa 1.
(1)
Klasa 2.
(1)
Klasa 4
(1)
Klasa 4.
(1)
Klasa 5.
(1)
Menedżerowie
(1)
Nauczyciele nauczania początkowego
(1)
Policjanci
(1)
Politolodzy
(1)
Poziom niższy średniozaawansowany
(1)
Poziom wyższy średniozaawansowany
(1)
Poziom średniozaawansowany
(1)
Pracodawcy
(1)
Pracownicy banków
(1)
Pracownicy instytucji kultury
(1)
Przedsiębiorcy
(1)
Psychiatrzy
(1)
Psycholodzy kliniczni
(1)
Pszczelarze
(1)
Ratownicy medyczni
(1)
Socjolodzy
(1)
Specjaliści ds. kadr
(1)
Strażacy
(1)
Szkolnictwo wyższe
(1)
Szkoły branżowe I stopnia
(1)
Szkoły branżowe II stopnia
(1)
Szkoły policealne
(1)
Szkoły specjalne
(1)
Szkoły zawodowe
(1)
Temat
Chemia
(2)
Substancje dodatkowe do żywności
(2)
Żywność
(2)
Barok
(1)
Biblioteki cyfrowe
(1)
Biblioteki naukowe
(1)
Choroby serca
(1)
Diagnostyka medyczna
(1)
Elektrostymulacja
(1)
Geografia historyczna
(1)
Ideologia
(1)
Informacja
(1)
Informacja naukowa
(1)
Internet
(1)
Języki informacyjne
(1)
Kultura
(1)
Kultura informacyjna
(1)
Leczenie
(1)
Leczenie dietą
(1)
Migotanie przedsionków
(1)
Nacjonalizm
(1)
Nauka
(1)
Niemiarowość rytmu serca
(1)
Otwarte zasoby edukacyjne
(1)
Oświecenie
(1)
Reformacja
(1)
Romantyzm
(1)
Społeczeństwo informacyjne
(1)
Zarządzanie wiedzą
(1)
Średniowiecze
(1)
Temat: czas
2001-
(2)
1-100
(1)
1001-1100
(1)
101-200
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
201-300
(1)
301-400
(1)
401-500
(1)
501-600
(1)
601-700
(1)
701-800
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
Temat: miejsce
Niemcy
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Podręcznik
(3)
Atlas
(1)
Kalendarium
(1)
Monografia
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(2)
Historia
(2)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka ; 174)
Jest to kompendium uaktualnionej wiedzy o informacji i o nauce o informacji. Autorzy starali się odnieść do kluczowych zagadnień współczesnej nauki o informacji, nie roszcząc sobie jednak pretensji do kompletności ani autorytatywnych rozstrzygnięć. /od redaktora/
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Główna Spytkowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 001 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W tej książce znajdziesz sposób na migotanie przedsionków, które odmieni twoje życie. Wpłynie on korzystnie na poprawę twojego zdrowia i pomoże w utrzymaniu zdrowej diety. Autorzy to lekarze specjalizujący się w leczeniu migotania przedsionków, chorób układu krążenia i elektrofizjologii serca. Przedstawiają rewolucyjną metodę, a także sprawdzony plan leczenia na zdrowe serce, który doprowadzi do remisji migotania przedsionków bez konieczności ciągłego przyjmowania leków. Oferują skuteczne narzędzia i techniki oparte na ponad 50-letnim doświadczeniu w pracy z pacjentami z migotaniem przedsionków (AF – atrial fibrillation). Udostępniają program, który został potwierdzony badaniami medycznymi, pozwalający kontrolować migotanie przedsionków. Twoje serce zasługuje na najlepszą opiekę sprawdzonych specjalistów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Główna Spytkowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
Mapa
W koszyku
Nowy wielki atlas historyczny to publikacja uniwersalna, prezentująca dzieje świata i Polski od starożytności po współczesność, na kilkuset barwnych, ułożonych w porządku chronologicznym mapach. Bardzo ważny element stanowią kalendaria, które pomagają w zrozumieniu zjawisk i procesów przedstawianych na mapach, gdyż zawarte w nich informacje ukazują zarówno przyczyny, jak i przebieg, wynik i późniejsze skutki wydarzeń. [demart.com.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia Bachowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. C-93/94 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dzieje kultury niemieckiej / Czesław Karolak, Wojciech Kunicki, Hubert Orłowski. - Wydanie 2. rozszerzone. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2015. - 606 stron, [36] stron tablic : ilustracje (w tym kolorowe) ; 24 cm.
(Dzieje Kultur)
Karolak Czesław, Kunicki Wojciech, Orłowski Hubert Dzieje kultury niemieckiej Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN: 8301147326 Oprawa: Miękka Ilość stron: 576 Wymiary: 16.9x24.1cm Rok wyd.: 2006 Opis: Pasjonująca i bogata panorama historii kultury niemieckiej od narodzin świata germańskiego po dzień dzisiejszy! imponuje wszechstronnością i rozmachem, obejmuje wszystkie dziedziny.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Główna Spytkowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(430) (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1opisano: zakres i rolę chemii żywności; budowę surowców i produktów żywnościowych; udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; interakcje składników żywności; składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Główna Spytkowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: witaminy; rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; toksyny surowców żywnościowych; dodatki do żywności i suplementy diety; analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Główna Spytkowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej