Badory Aleksandra
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Główna Spytkowice
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(665)
Dyrlaga Jacek
(554)
Badory Aleksandra
(-)
Kochanowski Jan
(490)
Konopnicka Maria
(425)
Urząd Gminy w Spytkowicach
(368)
Disney Walt (1901-1966)
(317)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Krasicki Ignacy
(251)
Boy-Żeleński Tadeusz
(244)
Leśmian Bolesław
(243)
Roberts Nora (1950- )
(241)
Fabianowska Małgorzata
(240)
Słowacki Juliusz
(233)
Steel Danielle (1947- )
(204)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(195)
Czechowicz Józef
(188)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(187)
Mickiewicz Adam
(183)
Pedersen Bente (1961- )
(182)
Orzeszkowa Eliza
(180)
Kolasa Alicja (1965- )
(178)
Nożyńska-Demianiuk Agnieszka (1964- )
(167)
Jachowicz Stanisław
(161)
Zarawska Patrycja
(160)
Praca zbiorowa
(159)
Szal Marek
(154)
Kraszewski Józef Ignacy
(153)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(147)
Just Anna
(142)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(141)
Baudelaire Charles
(140)
Byczek Zuzanna
(140)
Morsztyn Jan Andrzej
(139)
Lech Justyna
(138)
Prus Bolesław
(138)
Busquets Carlos
(135)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(134)
Drewnowski Jacek (1974- )
(133)
Rolando Bianka
(131)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(129)
Popławska Anna
(129)
Sandemo Margit (1924- )
(128)
Lange Antoni
(126)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(126)
Webb Holly
(117)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(112)
Lenartowicz Teofil
(112)
Vandenberg Patricia (1921-2007)
(112)
Rozwadowski Stanisław (1923-1996)
(110)
Gminny Ośrodek Kultury w Spytkowicach
(107)
Grimm Jacob (1785-1863)
(106)
Szpila Bogdan
(106)
Żeleński Tadeusz (1874-1941 ; Boy)
(106)
Liebert Jerzy
(105)
Grimm Wilhelm (1786-1859)
(103)
Mosek Katarzyna
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Fabisińska Liliana (1971- )
(101)
Napierski Stefan
(101)
Bednarska Agnieszka
(100)
Marciniakówna Anna
(99)
Prus Bolesław (1847-1912)
(99)
Polańczyk Danuta
(98)
Gawryluk Barbara (1957- )
(97)
Nesme Alexis
(96)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Gomulicki Wiktor
(95)
King Stephen (1947- )
(95)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(95)
Zarawska Patrycja (1970- )
(95)
Beaumont Émilie (1948- )
(94)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(93)
Włodarczyk Barbara
(93)
Williams Sophy
(92)
Zimnicka Iwona
(92)
Wilczek Piotr
(90)
Asnyk Adam
(89)
Głowińska Anita
(89)
Christie Agatha (1890-1976)
(88)
Mazan Maciejka
(88)
Miciński Tadeusz
(87)
Sienkiewicz Henryk
(87)
Wydawnictwo Albatros Andrzej Kuryłowicz
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(84)
Kozłowska Urszula (1958- )
(84)
Peyo (1928-1992)
(84)
Wojnakowska-Jabłońska Paulina
(84)
Kniaźnin Franciszek Dionizy
(83)
Żukowski Jarosław
(83)
Jachimczak Barbara Wanda
(81)
Kasprowicz Jan
(81)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(80)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Konsumenci (ekonomia)
(1)
Kosmetyki
(1)
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Napoje energetyzujące
(1)
Papieros elektroniczny
(1)
Produkty ekologiczne
(1)
Skład chemiczny substancji
(1)
Suplementy diety
(1)
Tłuszcze
(1)
Wyroby tytoniowe
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
W książce omówiono zagadnienia związane z nowymi technologiami stosowanymi w różnych grupach produktów: kosmetykach, napojach energetyzujących, używkach, suplementach diety oraz, przede wszystkim, żywności. Pokazano, jak na przestrzeni wieków zmieniła się rola kosmetyków w codziennym życiu ludzi oraz jaki wpływ wywierają one obecnie, jakie są korzystne, jak i negatywne skutki dla zdrowia, wynikające ze stosowania kosmetyków powstałych przy wykorzystaniu nanotechnologii oraz tych wykonanych metodami tradycyjnymi z użyciem naturalnych komponentów. Przedstawiono wpływ stosowania suplementów diety na zdrowie człowieka. Podkreślono szczególnie, że suplementy diety mogą w znaczący sposób pomóc w chorobach cywilizacyjnych XXI wieku. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniu żywności i jej bezpieczeństwa. Żywność jest uznawana za bezpieczną tylko wtedy, gdy w następstwie odpowiedniego jej przygotowania i skonsumowania, zgodnie z przeznaczeniem, nie wystąpią żadne negatywne skutki dla zdrowia ludzkiego. [www.empik.com].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Główna Spytkowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej